Koepelkerk Concerten
Stichting Travaux Publics organiseert in 2021 voor het eerst in de Koepelkerk in Sappemeer een serie concerten met topmusici uit binnen- en buitenland. De Koepelkerk is een bijzondere historische locatie. De protestantse kerk is uit 1655 en markeert het begin van een samenleving ten oosten van de stad Groningen. De kerk is op initiatief van ondernemer Gouke Visser enige jaren geleden prachtig gerestaureerd en zo voor het nageslacht bewaard. Het is een ideale concertlocatie geworden.

Ons doel is om de concertserie jaarlijks terug te laten keren. Dat hangt natuurlijk af van het succes in het eerste jaar. Een heel waagstuk in een tijd van corona, maar we zien ook dat mensen, als het maar enigszins kan, juist in deze tijd, een enorme behoefte hebben om cultuur op te snuiven.

Wij zullen er alles aan doen om dat mogelijk te maken. Vanzelfsprekend op verantwoorde wijze, volgens de richtlijnen van de regering en het RIVM. Daarvoor hebben we een coronaprotocol (zie verderop op deze website) opgesteld dat zo nodig aangepast kan worden naar de actuele omstandigheden.

Met trots presenteren we onze concerten voor 2021.

Het zou kunnen zijn dat door de veranderende situatie omtrent corona een concert aangepast wordt of verplaatst. Wij vragen daarvoor uw begrip. Houd onze website in de gaten. Heeft u reeds tickets besteld, dan informeren we u via e-mail.

agenda

 • zaterdag 8 mei 20.30 uur bestel tickets

  livestreamconcert (tickets tegen gereduceerd tarief)

  Tiid (tijd)

  Het Quatuor pour la fin du temps van Olivier Messiaen en De tiid, it duorjen (gedichten) van Aggie van der Meer.

  • Viool - Ingrid van Dingstee
  • Klarinet - Pierre Lafaye
  • Cello - Corien Kok
  • Piano - Pauli Yap
  • Spreekstem - Thijs Feenstra

  Tiid is een productie van stichting UP Uitzonderlijke Producties

  Lees verder op stichting-up.nl

  Banner Tiid
  foto: Jan Kees Schelvis
 • zondag 4 juli 15.00 uur bestel tickets

  ‘Hoe voelt het nu?’

  ‘Gelukkig nieuwjaar!’ zeggen we tegen elkaar, maar hoe voelt geluk? The Northern Consort laat aan de hand muziek van Antonio Vivaldi, Joseph Haydn, Antonio Corelli en Samuel Barber emoties en gemoedstoestanden in de muziek horen.

  foto TNC Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen
  Hanneke Wierenga
  Vincent van Ballegooijen
 • zondag 29 augustus 15.00 uur binnenkort tickets te bestellen

  ‘Hier rust o wandelaar…’

  Dit concert begint met een wandeling langs de graven die om de Koepelkerk heen liggen. Terwijl de bezoekers langs de oude en nieuwe graven lopen, speelt The Northern Consort, ook buiten, passende muziek.

  Eenmaal binnen in de kerk zijn nog meer opmerkelijke grafschriften uit het Groningerland te lezen en te horen.

  Sterven is van alle tijden. Toch werd vroeger anders tegen de dood aangekeken dan we nu doen. Dat is goed te horen in de muziek die barokcomponisten schreven bij en over de dood. En dat betekent heus niet alleen droefenis en treurigheid, er klinkt ook zeker humor en vrolijke muziek!

  Muziek van Bach, Zelenka en Telemann.

  Koepelkerk
 • zondag 17 oktober 15.00 uur binnenkort tickets te bestellen

  ‘Worden wat je wil’

  Een programma vol barokmuziek in het kader van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘worden wat je wil’ en daarover vertellen The Northern Consort & gasten een sprankelend muzikaal verhaal.

  Banner Kinderboekenweek 2021

Coronaprotocol

 1. U koopt een kaartje via onze online ticketservice. Daarbij vragen we u om wat gegevens, zoals uw mailadres. Hierdoor kunnen we u op de hoogte houden van de gang van zaken.
 2. U wordt uitgenodigd om op een bepaald tijdstip bij de Koepelkerk aanwezig te zijn. Wij hebben vooraf iedereen ingedeeld in kleine groepen. Elke groep heeft een letter.
 3. Vervolgens wordt u, met uw groepje, naar uw plaatsen begeleid door een vrijwilliger. U vindt uw naam terug op uw zitplaats in de kerk. Groep voor groep vult zich zo de kerk.
 4. Na afloop van het concert gaat alles zoals bij binnenkomst, maar dan in omgekeerde volgorde.
 5. Er is geen pauze, dus ook geen buffet.
 6. Alleen in uiterste gevallen mag de wc gebruikt worden.