Koepelkerk Concerten
Stichting Travaux Publics organiseert in 2021 voor het eerst in de Koepelkerk in Sappemeer een serie concerten met topmusici uit binnen- en buitenland. De Koepelkerk is een bijzondere historische locatie. De protestantse kerk is uit 1655 en markeert het begin van een samenleving ten oosten van de stad Groningen. De kerk is op initiatief van ondernemer Gouke Visser enige jaren geleden prachtig gerestaureerd en zo voor het nageslacht bewaard. Het is een ideale concertlocatie geworden.

Ons doel is om de concertserie jaarlijks terug te laten keren. Dat hangt natuurlijk af van het succes in het eerste jaar. Een heel waagstuk in een tijd van corona, maar we zien ook dat mensen, als het maar enigszins kan, juist in deze tijd, een enorme behoefte hebben om cultuur op te snuiven.

Wij zullen er alles aan doen om dat mogelijk te maken. Vanzelfsprekend op verantwoorde wijze, volgens de richtlijnen van de regering en het RIVM. Daarvoor hebben we een coronaprotocol (zie verderop op deze website) opgesteld dat zo nodig aangepast kan worden naar de actuele omstandigheden.

Coronaprotocol

Bij de entree zijn wij verplicht een corona-check uit te voeren. Daarvoor vragen we u om uw QR-code en uw identiteitsbewijs bij de hand te houden. Bij overtreding riskeren wij een hoge boete. Wij vragen u om begrip.

agenda

 • zondag 17 oktober 15.00 uur bestel tickets

  ‘Worden wat je wilt’

  Kom je ook met je (klein)kinderen? Travaux Publics organiseert in de Koepelkerk in #Sappemeer een familieconcert in het kader van de Kinderboekenweek. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Toch?

  The Northern Consort speelt muziek van Georg Philip Telemann. Hij wilde als jong kind al musicus worden, maar zijn moeder verbood het hem ten strengste. Rechter moest hij worden, en dus schreef Telemann zich in 1701 braaf in aan de universiteit van Leipzig. Toch liep het anders af.

  En dan William Herschel, die juist zonder nadenken musicus werd, omdat zijn vader en zijn broers dat ook waren. Maar uiteindelijk is Herschel om iets heel anders dan zijn muziek wereldberoemd geworden!

  Deze oude verhalen worden afgewisseld met nieuwe. Kinderen uit Sappemeer en omgeving, die les hebben aan de muziekschool De Notenboom, vertellen over hun dromen. Ze laten zien en horen wat ze willen worden en wat er later in hun biografie moet staan.

  Kom met de hele familie luisteren naar toekomstdromen met barokmuziek van Georg Philipp Telemann, Johann Sebastian Bach en William Herschel.

  Vincent van Ballegooijen
  hobo
  Hanneke Wierenga
  viool
  Elisabeth Ingenhousz
  viool en altviool
  Barbara Kernig
  cello
  Vincent van Laar
  klavecimbel
  digiflyer Koepelkerkconcert The Northern Consort 17 okt 2021
  Banner Kinderboekenweek 2021
 • woensdag 22 december 20.15 uur bestel tickets

  Kerstconcert ‘Maria’s Lofsang’

  Componist
  Hoite Pruiksma
  Solisten:
  Inkje Bakker
  Maria
  Welmoed van der Molen
  Engel
  Jeroen Helder
  evangelist
  Ben Brunt
  Zacharias
  Renske van Gelder
  alt/mezzo
  Hans de Wolf
  Simeon
  Koor:

  Capella Frisiae

  Instrumentalisten:
  Corien Kok
  cello
  Pauli Yap
  piano
  Vincent van Laar
  harmonium
  Dirigent:

  Hoite Pruiksma

  Maria’s Lofsang is een achtdelig en drietalig kerstoratorium met Maria als hoofdpersoon. Onderwerp is het bijbelse verhaal uit Lucas 1 en 2, dat in het Fries wordt gezongen. Koordelen zijn in het latijn en in het stuk zijn verder oud-Nederlandse kerstliederen verwerkt.

  Het oratorium begint met de bijbelse declamatie uit Mattheus 1, het opnoemen van de tweeënvijftig geslachten van aartsvader Abraham tot de ouders van Jezus, Josef en Maria, en eindigt met de traditionele besnijdenis van Jezus in de tempel, acht dagen na zijn geboorte, wanneer de oude Simeon het kind in zijn armen neemt en daarmee afscheid neemt van het leven: ‘Nu laat Gij Heer, uw dienstknecht gaan in vrede naar Uw woord, want ik heb uw heil gezien.’

  Dit werk is gebaseerd op de cyclische gedachte van geboorte, leven en sterven.

  Affiche Maria's Lofsang (22 december 2021)
 • zondag 2 januari 2022 15.00 uur bestel tickets

  ‘Hoe voelt het nu?’

  ‘Gelukkig nieuwjaar!’ zeggen we tegen elkaar, maar hoe voelt geluk? The Northern Consort laat aan de hand muziek van Antonio Vivaldi, Joseph Haydn, Antonio Corelli en Samuel Barber emoties en gemoedstoestanden in de muziek horen.

  foto TNC Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen
  Hanneke Wierenga
  Vincent van Ballegooijen
 • verwacht in 2022

  23 januari
  Harry de Wit, componist, pianist, slagwerker, klankarchitect
  20 februari
  Lidewij van der Voort, programma met viool en orgel
  23 april
  Mike Fentross, luit
  19/20 november
  Geert Mak en Concerto d’Amsterdam met het rampjaar 1672
  Verder:
  • Veronika Skuplik, barokviool (solo-concert, workshop voor amateurensembles en een internationale masterclass)
  • Musici van het Noord Nederlands Orkest met het muzikale sprookje Peter en de Wolf van Sergej Prokovjev
  • Isabelle van Keulen, recital viool en piano
  • Blazers en bassist van het Noord Nederlands Orkest met de Grand Partita van Mozart en een culinaire verrassing!